Něco málo o kávě, abych si věděl vybrat.

15.04.2025

Základem je vědět, jak si kávu budeme připravovat. Když už víme, jakou metodu přípravy budeme používat, můžeme dle chuťových preferencí dále volit stupeň pražení, odrůdu, způsob zpracování, region. 

Abych mohl vybrat správné kafe, musím zvážit, jak si ho budu připravovat, zda budu dělat překapávaný filtr (já zbožňuji Hario V60), případně jinými alternativními metodami, jako je Aeropress, Chemex, French press atd., nebo si budu připravovat rychlé espresso, oblíbené cappuccino ve svém domácím automatickém kávovaru. Protože když použijeme kávu určenou na filtr do automatického kávovaru, téměř vždy si zkazíme šálek oblíbeného nápoje. Základem je vědět, jak si kávu budeme připravovat. Když už víme, jakou metodu přípravy budeme používat, můžeme dle chuťových preferencí dále volit stupeň pražení, odrůdu, způsob zpracování, region. Všechny tyto parametry mají vliv na chuť výsledného nápoje. Já Vám o těchto parametrech a jak ovlivňují chuť kávy napíši v dalších článcích. 

Metody přípravy kávy
Metody přípravy kávy